• Register
  • Help
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 21

Topic: EZ Drummer Authorization Code? HELP, please...

Share/Bookmark
  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Hong Kong, CHINA
    Posts
    189

    Question EZ Drummer Authorization Code? HELP, please...

    From the Toontracks site:

    "You do not need a live connection to authorize EZdrummer. You do however require a way to access the registration site to generate the response code, which can then be typed in the appropriate box in the program interface.

    "Please note that the Computer ID computed by EZdrummer is dependent, among other things, on your network configuration. Therefore DO NOT authorize EZdrummer when your network is up if your workstation is intended to be used disconnected from the Internet and LAN.

    "If the above scenario describes your situation start up EZdrummer with no active network connection and write down the Computer ID. If you want or need to generate the response code from this same computer you can do so but you will need to disconnect from the Internet before the code is identified as valid."


    Can some of you owners explain this? Maybe I'm totally stoner, but it sounds like they are saying, "Whatever online/offline status your machine has when authorizing EZ Drummer, it must continue to have forever or you can't use this plug."

    That can't be right -- can it?

    You mean, if I authorize the plug at home, where I am always online, then I can't take the machine to a gig, where I'm never online?!? Or if my internet connection goes out, then I can't use EZ Drummer?!?!?

    I can only PRAY that I am being completely nutters and missing the entire idea here....?!?


  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Hong Kong, CHINA
    Posts
    189

    Re: EZ Drummer Authorization? HELP, please...

    Honestly, I apologize, but just a tiny **bump** for myself...

  3. #3

    Re: EZ Drummer Authorization? Am I crazy?!?

    Wow I didn't catch that (my rig is always connected). Andreas from ToonTrack sometimes posts here; how 'bout it, Andreas?

  4. #4

    Re: EZ Drummer Authorization? Am I crazy?!?

    Hi.

    Thanks for clearing this up for me . I authorized my copy of EZdrummer while connected to the internet and when I wanted to upgrade to a new version 1.0.1. offline, the program wanted me to register again. Also firing it up in Cubase while offline caused the autorization window to pop up for some time. Honestly, I don't know how I've solved the problem (I think I just re-entered my old authorization number again) but the plug luckily doesn't behave like that anymore.

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Hong Kong, CHINA
    Posts
    189

    Re: EZ Drummer Authorization? Am I crazy?!?

    Just for the record, the guy from the store I always buy from has confirmed that what I originally thought was the case -- that whatever your online/offline status is when authorizing EZ Drummer "dictates" whether or not you can use the plug or not!!!

    INSANE.

    It sounds like some are able to "work around" this (see Lumcas' post above) -- but it's beyond ridiculous, if that is really the requirements. I still keep thinking I must be confused somehow -- really -- so PLEASE correct me, guys, if I've gotten this all wrong.

    For crying out loud -- my internet connection goes out, for example, and I can't use EZ Drummer?!?? Or what -- I'm supposed to authorize while offline, and then shut off my internet everytime I fire up EZ Drummer?!?

    I've been waiting for a great, ready-to-go multi-sampled drum plug for YEARS -- I really have -- I keep hoping Spectrasonics will release one, by the way, but I doubt they will. This plug seems to sound good, and it's at a good price, too. But I travel too much, and have way too many problems with multiple connections/interfaces as it is to add another one -- especially something so stupid.

    I'll pass -- and hope they change that soon.


  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Hong Kong, CHINA
    Posts
    189

    Re: EZ Drummer Authorization? Am I crazy?!?

    And another thing -- what does that have to do with SECURITY?!? I mean, honestly -- how does my online/offline status help ensure that I'm the person authorized to use the plug?

    I have NEVER heard of a plug that includes network-connection status as a determinant in authorization.

    What's next -- "When authorizing this plug, please wear the shirt you will have on when using it -- as from now on, the plug will only boot if you are wearing that particular shirt."

    I really HOPE I'm just confused by this -- because it sounds crazy to me. They honestly need to change that little feature a.s.a.p.... We've got ENOUGH draconian copy-protection crap already to start adding a new one.


    (not trying to be melodramatic -- sorry! )

    (and by the way, I've got my credit card in hand, ready to BUY the thing -- this is the ONLY thing making me hesitate)

  7. #7

    Re: EZ Drummer Authorization? Am I crazy?!?

    You should post this concern on Toontrak's forum? you will get an answer from the owner very quickly.

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Hong Kong, CHINA
    Posts
    189

    Re: EZ Drummer Authorization? Am I crazy?!?

    Quote Originally Posted by mattdean
    You should post this concern on Toontrak's forum? you will get an answer from the owner very quickly.
    DUH -- I never thought of that...

    I'll do that NOW -- thanks for the idea...


    (I'm a little "slow" sometimes)...

  9. #9
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Hong Kong, CHINA
    Posts
    189

    Re: EZ Drummer Authorization? Am I crazy?!?

    Since I raised this issue here, I think it's only fair to Toontrack that I copy the response that their support posted to my questions on their forum:


    **********************************************
    Hi,

    and thanks for your interest in EZ Drummer.

    ... The Authorization scheme is (among things, I'm not a programmer, so I'm cutting it short) built around the machine configuration.
    Some users prefer to disable the network interface card while working with audio and then enable it when they need to access the Internet.
    The enabling/disabling of the NIC, makes it seem like there is or isn't a NIC, thus making it part or not part of the configuration summing up the machine ID.
    If you never disable your NIC, you have no 'worries'.
    If you do and need to be able to run EZ Drummer with both NIC enabled and disabled, you simply generate two separate machine IDs and Authorize both.

    So, it has nothing to do with your online status.

    Hope to see you as a happy EZ Drummer customer.

    Best Regards,
    John

  10. #10

    Re: EZ Drummer Authorization? Am I crazy?!?

    Quote Originally Posted by TokyoTain
    Since I raised this issue here, I think it's only fair to Toontrack that I copy the response that their support posted to my questions on their forum:
    Of course, another alternative would have been for them to use a Challenge/Response system that does not use the Network Interface Card (NIC) as part of its system profile (Machine ID).

Go Back to forum

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •