• Register
  • Help
Results 1 to 4 of 4

Topic: Strange memory problem.... any1 ?

Share/Bookmark
  1. #1
    Power Profile User lukpcn's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    on the end of the bow...
    Posts
    1,326

    Strange memory problem.... any1 ?

    I have 1.5G or RAM.
    A friend of mine brought to me a 1GB module to let me stay away of some bouncing at the current project so it gives in sum 2.5G ... and
    in EWQL GOLD,STORMDRUM and RA modules when I stay above 2GB of unused RAM the mentioned VIs gave me this message before loading any patch:
    "Physical Memory is getting Low!
    Loading More samples might cause problems
    Really Proceed Loading ?"
    Strange.... since Rambooster is showing 2GB of free ram

    and what is more strange... if I go under 2GB of free ram... say 1.9GB is Free there is no message any more...

    any1 knows this probem ?

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    St. John's NL
    Posts
    1,040

    Re: Strange memory problem.... any1 ?

    Quote Originally Posted by lukpcn
    :

    any1 knows this probem ?

    Yup. It's called Windows.

    Sorry, Just had to say.

    Belbin

  3. #3
    Power Profile User lukpcn's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    on the end of the bow...
    Posts
    1,326

    Re: Strange memory problem.... any1 ?

    Quote Originally Posted by belbin
    Yup. It's called Windows.
    Sorry, Just had to say.


    ok how to avoid it ? It drives me crazy.

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Calgary, Alberta, Canada
    Posts
    235

    Re: Strange memory problem.... any1 ?

    Quote Originally Posted by lukpcn
    I have 1.5G or RAM.
    A friend of mine brought to me a 1GB module to let me stay away of some bouncing at the current project so it gives in sum 2.5G ... and
    in EWQL GOLD,STORMDRUM and RA modules when I stay above 2GB of unused RAM the mentioned VIs gave me this message before loading any patch:
    "Physical Memory is getting Low!
    Loading More samples might cause problems
    Really Proceed Loading ?"
    Strange.... since Rambooster is showing 2GB of free ram

    and what is more strange... if I go under 2GB of free ram... say 1.9GB is Free there is no message any more...

    any1 knows this probem ?
    Windows can only use max 2gb for applications unless the applications are set to large address aware (your sequencer already has to be set for this) and use the /3gb switch which allows 3gb for applications and 1gb for kernal. I think some people have had luck with Cubase SX3 (NOT SX2, I've tried) and of course the new Sonar is set for large address aware.

    For how to set the /3gb switch see link below:

    Cheers,

    Christiaan

    http://support.microsoft.com/default...Product=exch2k

Go Back to forum

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •