• Register
  • Help
Results 1 to 4 of 4

Topic: GS does not remember performances w/ multiple inst gig. files

Share/Bookmark
  1. #1

    GS does not remember performances w/ multiple inst gig. files

    When I load multiple instrument gig files such as GOS, Gigastudio will not remember the
    instruments\' assignment after having saved a performance or .gsp file.
    The next time I load the performance the default instrument is selected and I am unable to change the instrument assignments at all.
    I then have to clear and unload all instruments and reload each one(default) individually and reassign each slot. A major pain!
    Am I missing something? A setting perhaps
    that would make GS remember the settings correctly?
    This only happens with multiple instrument files such as GOS and Metamorphosis
    Any help would be appreciated.

  2. #2

    Re: GS does not remember performances w/ multiple inst gig. files

    OOPs! Not that I\'m in the habit of answering my own posts. But the problem has been solved.Thanks for the reply but the problem has been solved.

    I have gotten into the habit of loading instruments by clicking directly on the slot, which opens up a dialog box that shows all the directories(folders) and gig files within them. When done this way GS will load all instruments within a multiple inst gig file.

    I could then select what instrument to load
    from the loaded instruments pane.

    Don\'t know if this is a bug or not but GS will not remember the performance correctly when instruments are selected from within the multiple gig file in this fashion.

    I talked to one of my peers who suggested I load inst from the quicksearch pane at the bottom. When loaded this way GS will only load what you,ve selected as opposed to the whole gig file.(silly Me and also correctly remember the performance

    Voila!
    Thanks

  3. #3

    Re: GS does not remember performances w/ multiple inst gig. files

    you know I\'ve only begun to run into this problem lately. And really didn\'t realise it until youposted your reply. I thought it was because I was doing alot of editor work...but its not.... Its the same issue you\'re having ON TOP OF me doing wierd editor work

    ------------------
    Really...I am an Idiot

  4. #4

    Re: GS does not remember performances w/ multiple inst gig. files

    The problem seems to occur when you\'re using \'sub patches\' within instruments - like in GOS. Sometimes GS will simply load the complete instrument file and assign the 1st patch in the file to each slot that you had assigned a patch from that instrument to. Very annoying that you have to remember which patch was used where each time you load up such a problematic performance. Also, you have to unload all patches of that instrument, before you can reload the patches into your slots - if you don\'t, GS will always assign the 1st patch in the instrument.

    Wonder if Tascam/Nemesys knows about this. It\'s been written about 9385793857 times both here and on the Tascam forum so one should think so...

Go Back to forum

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •