PDA

View Full Version : Big Band Setup



crewman76
05-02-2006, 06:07 PM
I'm using a MAC and FINALE 2006
how do i set up a big band so the instruments all play from the correct channels? My score is alresdy set up.
ex: does the sax sextion share "one" channel or channels 1-5?

Jeff Turner
05-03-2006, 09:52 AM
You'll get best results if you give each instrument their own channel and individual sample. Don't share unless you're doing so to reduce cpu useage.

Jeff

crewman76
05-03-2006, 07:43 PM
thanks Jeff, i definately want to do that, but do i open a separate jabb window for each section? And how do i get them all to play at once?

kenny






imac G5 2Ghz

Jeff Turner
05-04-2006, 11:01 AM
If you've installed everything correctly, you should be able to choose JABB from the setup wizard in Finale. By doing it that way, Finale will automatically load everything correctly.

Jeff