PDA

View Full Version : Cubase + Legato



falcon1
06-29-2004, 08:32 AM
Hi all, I have a small question.

How can I activate the legato mode in Cubase when I doesn't have sustain pedal? I use mouse to add mod events etc.

Btw. I use also full version of Kontakt, if that makes any difference. And I'm on Win XP Pro.

Thanks in advance!

Joseph Burrell
06-29-2004, 10:29 AM
You would just use the mouse to add Sustain Pedal information into Cubase. This is how I have to do it as well. It will be 0>64 for no legato or 64>127 for legato/sustain. Legato of couse will only work for those instruments that are programmed for it.

falcon1
06-29-2004, 04:23 PM
You would just use the mouse to add Sustain Pedal information into Cubase. This is how I have to do it as well. It will be 0>64 for no legato or 64>127 for legato/sustain. Legato of couse will only work for those instruments that are programmed for it.

Thanks Joseph, I finally found the sustain pedal in Cubase. :)

dewdman42
06-29-2004, 08:38 PM
Markleford also made a cool MFX plugin that you can use in Cubase which will convert a midi key into sustain pedeal message.